lauantai 1. marraskuuta 2008

Sitä ennen lähdettiin

Lenkille, piti mennä katsoon, onko vene vielä tallellla, vai onko jo hukkunut!
No, mies kuitenkin halusi oikaista, koiran kaa, mitä sitten vetää melkein sai, kun koira näki, etten seurannutkaan heitä, vaan menin vähän eripaikasta, kuin he!
Ja sitten jäinkin niille sijoilleni...

Kun näin tällasen geenimanipoiludun linnun... en koskaan ennen ole tällasta nähnyt, vaikka varmaan on ollut täällä ennenkin, mutta nyt kuitenkin näin ekaa kertaa..


Se oli erikoinen lintu siittäkin, kun antoi mun todella lähelle mennä, ja sitten koko ajan söi vaan käpyjen siemeniä, hakkasi niitä kuin viimeistä päivää ja voimalla!


Ensin luulin, että se on joku viallinen lintu, mutta kuitenkin sitten huomasin, että ihan elinvoimainen kuitenkin oli,,,



ja lopulta ihan kauniskin lintu, värit olivat kauniit.



Tässä se hakkaa käpyä kuin viimeistä päivää!




Aina se sieltä jotain löysikin.




Siinä ihan mua lähellä se liikkui koko ajan.



Antoi ottaa kuviakin, vaikka hyviä ei oikein tullut, kun oli senverran pimeetä, ja vielä olin siellä siperianmäntymetsässä!


Tässä sitä metsikköä, tai männikköä vähäsen!


KATSO LISÄÄ TÄSTÄ LINNUSTA ALLA OLEVASTA OSOITTEESTA
http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/luontokuvat/talvilinnut/pähkinähakki(25228).ece


KLIKKAA KUVIA

Jos kuva ei aukea, niin paina pienestä punaisesta rastista



12 kommenttia:

  1. Pähkinähakki taitaa olla kyseessä. Muutaman kerran olen nähnyt, mutta en tässä kotometsissä.

    VastaaPoista
  2. Katsoin lintukirjasta, ja pähkinähakki se on selvästi, niin kuin olet itsekin ajatellut. (Kun klikkasi isoa kuvaa ja hiiri jäi siihen päälle, paljastui talletusnimesi linnulle.)
    Tosi kaunis, en ole minäkään koskaan ennen nähnyt. Kirjassa sanottiin että on aika harvinainen ja nyt varmaan muuttomatkalla.
    Kiitos, olipa kiva nähdä.

    VastaaPoista
  3. Oi, olet kuvannut pähkinähakkia! Eipä ole tullut minua vastaan. Oliko siinä lähellä Sembramäntyjä?

    VastaaPoista
  4. pekka:Tämä oli mulle ihan eka kerta, kun näin tällasen linnun, oli se vaan kiva tavata, ja aika läheltäkin vielä!
    leijonainen:
    Katsoitko sieltä osoitteesta, minkä laitoin, siellä on pähkinähakista kaikki tiedot varmaankin, mitä en osannut laittaa , kun ennen en ole tällasta lintua täällä nähnytkään!
    vapulis:
    On tossa aika lähellä meitä, tollanen istutettu paikka, onko ne nyt sitten seepra vai siperianmäntyjä, mutta siinä on sellaset tosi isot kävyt, mitä olen monesti kerännytkin sieltä askarteluihini lastenkin kanssa ,silloin kun vielä heitä sain hoitaa..tai pystyin,, ja muutenkin joulujuttuihinkin, niistä saa monenlaisia tonttuukkoja,
    ja vaikka mitä!

    VastaaPoista
  5. Vau, tuollaista en ole koskaan tavannut. Kiitos, kun sain oppia avullasi taas yhden uuden linnun. Alussa ajattelin, että tämä on joku sielulintu, jonka olit unissa tavannut.

    VastaaPoista
  6. En ole koskaan aikaisemmin tuollaiseen törmännyt, tosin olen alkanut vasta viime vuosina kiinnittää yleensä lintuihin huomiota. Kaunis ja erilainen lintu, kiva kun sait noin läheltä kuvata ja toit sen meidänkin iloksi.

    VastaaPoista
  7. Katsoin eilen omasta lintukirjastani. Pekka ehti laittaa vastauksensa sekuntia ennen minua. Kaunis lintu, kiva kun näin täältä kautta.

    VastaaPoista
  8. Olet päässyt hyvälle kohtaa kuvaamaan pähkinähakkia ja saanut otetuksi todella upeita otoksia. Minä en ole ikinä nähnyt myöskään sitä luonnossa.
    Itse koetin kuvata puukiipijää. Se oli liian ovela minulle, vaihtoi puun takapuolelle sitä mukaa, kun kiersin sitä paremmin nähdäkseni.

    VastaaPoista
  9. mehtäsielu: he, sielulintu, sä oot hyvä! Ja kiva, kun säkin nyt tiedät millanen on pähkinähakki, niinkuin mäkin!
    savisuti: Ja tottakai mä sen teille ensin kiikutan, mitä satun löytämään, jotain vähänkin erilaista, ja muutakin!
    leijonainen: Niin pähkinähakkihan se on, outo lintu mulle ihan kokonaan. Mutta ihmeen lähelle se päästi mut, harmitti vaan, kun oli senverran hämärää, ja siellä mäntyjen seassa vieläkin enemmän, niin kaikki kuvat ei oikein onnistunut, olisi pitänyt olla jalka mukana, mutta en sitä aina viitti mukana raahata.
    aimarii: niin, onni oli mukana, että sain sitä kuvattua, joko se oli aika kesy, tai mä hyvä piilossa olija1
    Menin aina sitä lähemmäksi tosi hiljaa, puun takana, kun oli, ja taas pääsin pikkasen lähemmäksi, ja sitten vaan kuvasin, olisi vaan ollut vähän valoisampaa,, koitin yhden kuvan ottaa salamallakin, mutta sekin oli ihme, kun ei sitäkään hätkähtänytkään, olikohan sillä vaan niin kamala nälkä, että keskittyi siihen syömiseen vaan?
    Mua naurutti täällä, kun aattelen sua puukiipijän kuvaamisessa, naapureilla on varmaan meidän kustanuksella monet kerrat ollut hauskaa!

    VastaaPoista
  10. Hienot kuvat ja hieno tuo paikkakin
    ja lähelle lintua olet päässyt!
    Pähkinahakki!! Mahdatko malttaa
    ilman kameraa lähteä minnekkään enää??

    VastaaPoista
  11. sisko:
    Niin, pääsin aika lähelle, ja sitä ihmettelinkin, kun päästi mut niin lähelle itseään.
    En taida malttaa, se on kyllä melkein aina mulla mukana, varmuuden vuoksi, arvaa olisiko nytkin harmittanut, jos mukana ei olisi ollut!

    VastaaPoista
  12. Tänä vuonna taitaa olla vähän isompi vaellus meneillään, kun niin moni on hakkiin törmännyt. Töissäkin kun työkaveri aloitti "näin sellaisen erikoisen linnun...", arvasin jo ilman sen kummempia tuntomerkkejä, että kyseessä on hakki :)

    VastaaPoista