keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Leipomispäivä

Tänään innostuin leipomaan, ja leivoin kaneliässiä, ja kaksi kakkua.
Toinen oli Tiikerikakku ja toinen Luumuinen maustekakku, jonka otin annan sivuilta.
Ja tulikin tosi hyvänmakuinen kakku, oli ihan pakko pikkasen maistaa!


KLIKKAA KUVIA
Ässiä tulikin sitten vaikka kuinka paljon!


Taikina vaan lisääntyi ja lisääntyi, tuli ainakin kymmenen pellillistä ässiä, olin varmaan katsonut määrät väärin, no nyt saa sitten rauhassa syödä, ei tarvi säästellä!
Huomatkaa, että mun ässäni on nurinperin, en osaa tehdä, kuin näinperin!


13 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkuja peltitolkulla. Njam! Huomasin heti etteivät ässät ole oikeinpäin. Kuvittelin mielessäni leipovani ässiä ja totesin, että noin päin minäkin niitä tekisin. Se lienee luontevampi tapa oikeakätisille.

    VastaaPoista
  2. Tuosta määrästä riittää vähän "piparirosvoillekin"

    VastaaPoista
  3. Oletpas leiponut herkkuja jo jouluksi, nami nami!

    VastaaPoista
  4. Ainahan kannattaa hiukan katsoa väärin ohjeita, että saa enemmän naposteltavaa. Sinä sitten teit kysymysmerkkejä ;-)

    Hienot kakut, varmaankin maistuisi muillekkin, minulla vasta leipomukset ym. myöhemmin nyt on muita touhuja.

    VastaaPoista
  5. Nami, vesi kielellä katselen.

    VastaaPoista
  6. Oikein mietin tuota ässän suuntaa ja totesin, että noinpäin minäkin pipariässät teen. Nyt en ole tehnyt moneen vuoteen, kun meillä ei oikein kukaan välitä pipareista.
    Komeat on kakutkin!

    VastaaPoista
  7. anu; niin, kokeilin kyllä oikein perin, mutta ei tullut yhtään mitään!
    marjukka: ja niitä riittää!
    sisko:
    Mä teen tällai pikkuhiljaa, ettei sitten jää joulun alle enää niin kamalasti hommia.
    tia:
    Niin tuli kysymysmerkkejä, mutta maistuu kyllä ihan ässiltä!
    Niin, nyt saa rauhassa herkutella kysymysmerkeillä!
    savisuti:
    saat sä maistaa, kun tuli niin paljonkin!

    VastaaPoista
  8. Hyvänen aika kuinka paljon ässiä!

    VastaaPoista
  9. vapulis: näitä kuule tuli varmaan kymmenen pellillistä!
    Kun leivoin, tuntui siltä, että taikina vaan lisääntyy ja lisääntyy!

    VastaaPoista
  10. Olet tosiaan leiponut paljon! Maistuis varmaan mullekin - maistoinkin ja hyvää on. Kiitos

    VastaaPoista
  11. aimarii: kiva kun maistui, jos olisit tässä, nuiin antaisin sulle mukaankin!

    VastaaPoista
  12. Muuten kiva,mutta mä tarttisin ässien ohjeen kun tekisin niitä tyttäreni yo-juhliks.Tytön nimi on Saana!

    VastaaPoista
  13. Tuovi:
    Anteeksi, kun en ole laittanurt sitä ohjetta tänne.
    Mutta ohje on tässä:
    300 g marg
    2-3 dl sokeria
    Nämä vatkataan kuohkeaksi.

    3 munaa----- sekoitetaan joukkoon.
    1 tl soodaa
    1/2 kg vehnäj. lopuksi lisäään sooda sekotettuna jauhoihin.

    Taikinaan voi halutessaan laittaa kanelia jo väriä antamaan, jos tykkää.
    Itse olen joskus laittanut, ja joskus taas en.

    Mutta sitten tehään sokeri-kaneli sekotus.
    Kanelia laitetaan ihan maun mukaan, ite tykkään kanelin mausta, eli sitä paljon ja sokeriakin, että on hyvä kieritellä pötköt siinä

    Laita takina kylmään voi olla vaikka yönkin yli.
    Sitten leivot ensin koekakun, eli paistat sen, että tiiät, pitääkö laittaa jauhoja lisää.
    Mutta jos eivät kamalasti leviä, niin sitten vaan pikkupötköjä kieritteleen.
    Eli siinä kaneli-sokeriseoksessa.
    Otat pienen määrän kerralla sieltä jääkaapista sitä taikinaa, ja teet sellasia pikkusormen vahvuisia pötköjä , ja hellästi kierittelen ne siinä seoksessa.
    Teen yhen kerralla aina, tulee samankokoisia, kun leikkelee sen pötkön samanpituisiksi.
    Mutta älä hermostu, ensin aluksi tuntuu siltä,ettei tule mitään, muttakun opit sen kierittelemisen taidon, niin hyviä tulee.
    Eli sillai herkästi hiljaa otat sen taikinapötkön sinne kämmenesi suojaan ja alat kierittään siinä kanelisokeriseoksessa, ja sitten pellille vaan, ja teet sen ässän muotoiseksi.
    Mulla tulee aina nurinperisiä ässiä, mutta ei se makua haittaa, eikä muutenkaan sitä kukaan huomaa.
    Olen saanut ohjeen anopiltani, eli mun anoppi on 96vuotta, ja ite hänkin on niitä aikoinaan nuorena tehnyt, ja hyväksi huomannut, ja ohjeen laittanut talteen.
    Mä olen ite näitä aina jouluna ja juhliin tehnyt ja kauppansa ovat tehneet aina!
    Hyviä leipomispäiviä sulle sinne ylippilaspäiville, ite lähen Kuopioon valmistujaisjulhliin!
    Ja onnea Saanalle lakin johdosta! Oikein Paljon Onnea!
    Ylioppilaalle:
    Ohitse, ylitse, kauas
    aukeaa siipien kesä!
    Onnnea Saanalle!

    VastaaPoista