lauantai 26. syyskuuta 2015

TEEMAKUUN taide 4-6/6

Syyskuun taideteema on Monotypia ja /tai Frottage tekniikka.
Nyt tein monotypioita ja yhden frottage tekniikalla.


Eli tässä eka työni, nimi on "syksyn puu" Monotypia jonka maalasin siihen lasilevylle ensin, ja sen jälkeen painoin siihen sellasen korttipohjan, kun löysin kirpparilta sellasia.
Ovatkin kivoja siittä, kun toinen puoli on sellasta karheaa pintaa, siihen värit imeytyy kivasti.


Niinkuin tämän toisenkin tein samalla tekniikalla. Tein siis muuten samanlaisesti, kuin edellisen, mutta tässä maalasin vain pohjan mustalla ja kullanvärillä.
Jätin siihen joutsenen kuvan maalaamatta.Eli joutsen on kortin pohjaa.Ei kuitenkaan ihan mennyt nappiin, mutta annan nyt mennä kuitenkin tällasena, sillä eiväthän nämä aina ole sitä, miltä niiden haluaisi näyttävän.
"Yksinäinen joutsen" on työni nimi.
 Tämä työ on sitten sillä Frottage tekniikalla tehty.
Hain ulkoa pihlajan lehtiä ja  muitakin .

 Niitä
sitten paperiin, (tulostuspaperiin) hankasinkin, eli laitoin lehdet paperin alle ja siinä sitten lyijykynällä  päälle raaputin.
Jonka jälkeen, kun kaikki oli valmista, aloin värittää...

 Eli vesiväreillä väritin ensin pohjan ja sen jälkeen lehdet. Valutus tekniikalla.
Laitoin paljon väriä ja vettä suihkuttelin vielä ja annoin valua alaspäin, ja niin värit jäikin aika hyvin  kohdilleen.Suihkepullolla vähän auttelin oikeille paikoilleen.

Työni nimi on  "syksyn ruska"

Kun kaikki kuusi työtä tekee, niin saa näin kauniin papukaija merkin kiitokseksi, kiitos Millin ja Esther!


21 kommenttia:

 1. Upeaa, vaikken noista tekniikoista mitään ymmärräkään ;-)

  VastaaPoista
 2. Upea syyspuu! Jousten on aallokossa uimassa, taustalla hieno metsä. Ruska loistaan kauniisti lehdissä. Sait jo kaikki kuusi jo valmiiksi, onnitelut! Papukaijamerkkin olet ansainnut.

  VastaaPoista
 3. Kivasti erilaisia kaikki. Ruskapuu on kaunis ja joutsen stten, tosi upea elävällä pohjalla, selvästikin joutsen siinä on iltapesulla. Frottageistasikin tuli tosi hienoja, eipä ole tullut mieleeni niitä jälkikäteen värittää, hyvä idea.

  VastaaPoista
 4. Upea syyspuu, ihanan värikäs :) Olet sinä sitten taitava!

  VastaaPoista
 5. Värikäs syksyinen puu ja kaunis joutsen taitavasti tehty:)

  VastaaPoista
 6. Olet oikein urakoinut ja upeaa tulosta on syntynyt. Monotypiasi ovat kauniita, tuo joutsen etenkin. Frottagessa hehkuu syksyn ruska.

  Toivottavasti saat korvasi kuntoon ja pian!!

  VastaaPoista
 7. Kauniita töitä, Harakka. Tuo syksyinen puu on suosikkini.
  Mukavaa taiteilijan syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 8. Upea puu, tausta hiukan sumua kutensyksyllä onkin. Joutsen on hieno, tunnelmaltaa kuten nimikin ja alin lehdet nappiin,hienosti värit !
  Onnea papukaijamerkistä !!

  VastaaPoista
 9. Onpa taas hienoja töitä!! Joutsen on kertakaikkisen upea!

  VastaaPoista
 10. Upea sarja jälleen!!! Kaikki ovat tosi hienoja, mutta ainahan jokin ihastuttaa erityisesti. Nyt sellainen on joutsenen tausta ja sitten toiseksi viimeinen maalaus, eli lehti. Suonet näkyvät hienosti ja kokonaisuus on erittäin onnistunut.

  VastaaPoista
 11. Kauniita, todella kauniita niin kuin työsi aina. Joutsenkuva on suosikkini vaikka syksyn puu ja lehtityö myös hyvin kauniita ja taiten tehtyjä. Hienoa, työsi valmiina vain kollaasi enään. Onnittelut papukaijamerkistä. se on muuten tosi söpö :-D

  VastaaPoista
 12. Ihania värejä olet taikonut paletistasi!

  VastaaPoista
 13. Ihastelen syksyistä puuta, niin värien lämpöä hahkuva.

  Joutsen työn kultainen sipaisu, luo tummaan tunnelmaan voimallisen vaikutuksen.
  Upeita!

  VastaaPoista
 14. Harakka, nämä tatuoin omaan sieluuni. Minua puhuttelee eniten kaksi ylimmäistä. Haluiaisn jäädä tuohon puuhun asumaan ja toisaalta haluaisin hypätä tuon jousenen siivelle lohduttamaan yksinäistä. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 15. Hetken maailmassa on väriä. =)

  VastaaPoista
 16. vanha irlantilainen satu kertoo että joutsenia ei saa tappaa.

  VastaaPoista
 17. Onnistuitkin ihan täydellisesti tekemään aivan ihania töitä näillä tekniikoilla. Hyvä Sinä! Värit oikein hehkuvat ja joutsen on niin sykähdyttävän hieno teos.

  VastaaPoista
 18. Ihania taiteiluja olet taas tehnyt! Kyllä pitäisi itsekin jälleen yrittää innostua vaan eikä netissä roikkua niin paljoa! :D Tulin katsomaan löytäisinkö chihusi kuvaa täältä, mutta ei taida olla? Kirjoitit blogiini jossain vaiheessa että sinullakin on chihu :D

  VastaaPoista
 19. Kiitos teille kaikille niin hiennoista kommenteeistanne!
  Ja Matkatar, kurkkaappa kategorioihin,oikealla puolella, niin siinä alapuolella on "tico", siittä pääset Ticoa katsomaan, on siellä muutamia kuvia hänestäkin.
  Kiitos sullekin kommentistasi.

  VastaaPoista