perjantai 8. toukokuuta 2015

ETELÄN RUTTOJUURI

Kuvasin kukkaa, nimeltä " Etelän ruttojuuri."
Mutta jos tunnistamiseni on mennyt päin honkia, niin sanokaa sitten vain.
Sitä kasvaa tässä meidän lähellä yhdellä mäellä.
Klikkaa kuvia tummalle pohjalle, niin näet paremmin läheltä.
 

En ole muualla tällasta kukkaa nähnytkään.

 Kesän aikana siihen kasvaa todella isot lehdet.
 Tuuli haittasi kuvauksiani aika paljon.
 Kuvat onkin otettu eripäivinä, mutta vain päivä on väliä.
Toisissa kuvissa siksi on pisaroita ja toisissa ei ole.
 Toin yhden oksan sisälle ja kuvasin sitä sisälläkin. Kaksi viimeistä kuvaa on otettu sisällä.
Suihkutin lisää pisaroita.
-----------------------------------
Magneettikuvaus meni aika hyvin, yhdessä kohtaa meinasi tulla vain ahtaanpaikan kammo, mutta kestin lopulta,  ja sain tilanteen hallintaani, ajattelemalla ihan kaikkea muuta,  jopa lasteni synnytyksiä piti mennä läpi, hi!
Ahtaanpaikan kammo tuli siittä ahtaasta paikasta, jonne jouduin, sillä laitetttiin siihen putkeen, (pieneen) ja sitten vielä naaman eteen sellanen vielä pienempi,  jonkinlainen maski.

 Kuvaus kestikin aika kauan, välillä laitettiin varjoainettakin ja taas vielä pari kuvasarjaa vielä lisää.
Yhteensä varmaan n. 45min. kesti koko juttu,, eli piti olla pää ihan paikallaan.
Hiki meinasi tulla, vaikka tuuletus kuitenkin pelasi hyvin.
Mutta hoitajat siellä olivat todella ihania ja niin ystävällisiä, että kiitos heille!
Nyt vaan jännitän tuloksia, jotka menevät lääkärilleni.
Joista varmaankin vasta itse  kuulen, kun menen leikkaukseen.
Eli nyt oottelen jännityksellä leikkausaikaa..eli odottamista nyt sitten vain.

19 kommenttia:

 1. I have never seen such an interesting flower. I am sure it's not so easy to take pictures of it. And you created the fantastic photos!!! Beautiful, wonderful and mysterious photos of this beautiful flower!!!

  I wish you nice and peaceful weekend. I read about what you went through and I wish you get soon better.

  A warm hug and very best wishes for you.

  VastaaPoista
 2. Oo, enpä ihmettele, vaikka vähän paniikki meinasi iskeä, kun niin kauan piti olla putkessa. Mutta nyt se on kestetty, ja asiat selviävät.

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat etelänruttojuuresta.

  Hyvä, että kuvaus on nyt ohitse. Ei se mikään miellyttävä kokemus ole maata paikallaan tuossa putkessa, tosissaan meinaa iskeä ahtaanpaikankammo ja se koneen ikävä raksutus... Muistan itsekin ajatelleeni lastani ja muita miellyttäviä asioita.
  Mutta, hienoa, että on tällaisia laitteita joilla saadaan tarkka kuva tilanteesta.

  Oikein mukavaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen kukka ja tosi kauniisti kuvattu!
  Hyvä että kuvaus on ohi, hyvin selvisit! Minutkin on kauan sitten kuvattu epilepsian takia, ja olihan se aika jännää.
  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
 5. ruttojuurelta näyttää, mul takapihalla myös ruttojuurta ja parhaillaan maasta työntyy noita violetteja kukkavanoja, lehdet puhkeaa vasta kukinnan jälkeen kuten leskenlehdelläkin.
  kuvaus on tosiaan vaativa, mut hienosti pystyit hallitsemaan tilanteen. itse olin marraskuussa selän mangneettikuvis ja mul tuotti tuskaa selällään makuu. tsemppiä leikkaukseen ja Hyvää Äitienpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia kukista. Toivottavasti leikkaus auttaa sinua ja olosi helpottuu.

  Mangneettikuvauksessa olin myös kolme viikkoa sitten, ahtaanpaikankammo on minulla ja pelkäsin jo etukäteen miten selviän, mutta pakko oli ja sillä siisti.

  Mukavaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 7. Minä laitan aina silmät kiinni ennen kuin minut laitetaan siihen putkeen. Kun on silmät kiinni ja ajattelee ihanaa tyttärentytärtä, niin en edes ihan tarkkaan tiedä, missä kohtaa olen. Sitten yritän aina ajatella kaikkea kivaa, juuri Emmiä ja omiakin tyttäriä. Näin on mennyt aika hyvin.

  Hyvä sinä, hyvä kun kestit loppuun asti, koska on tärkeää, että saavat hyvät kuvat leikkausta varten. Toivottavasti aika tulee pian.
  Odotellessa otat tällaisia ihania kuvia, niin aika kuluu paremmin.
  Minullekin tämä kasvi on ihan vieras, mutta upeat värit siinä on ja olet saanut todella hienon kuvasarjan.

  VastaaPoista
 8. Sinulle toivotan kaikkea hyvää odottamiseen ja kun kuvailet näin hienoja kuvia aika menee pian!
  Tämän ottaisin kyllä omaankin puutarhaani on meinaan upeat värit ja niin erikoisen näköinen.

  Hyvää äitienpäivää samalla toivottelen ja hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 9. Huh hu, en tiedä onnistuisinko olee ihan paikallaa noin pitkää aikaa. Toivottavasti pääset pian siihen leikkaukseen, niin on sekin sitte pois päiväjärjestyksestä.
  Hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 10. Komeakukkainen kasvi tuo etelänruttojuuri!
  Meillä on japaninruttojuurta, mutta sillä on keltavihreä kukka. Ei kovin komeakaan.
  Hienoa, että kuvaus on ohi; onnea sinulle hoitotapahtumiin, Harakka! ♥♥
  Onnellista äitienpäivää myös! ♥

  VastaaPoista
 11. Minä olen ollut kuvauksessa vain semmoisessa isossa rinkulassa eikä se kestänyt kovin kauaa. Huh, lähes tunti liikkumatta, kai siinä joku pitää hereillä koko ajan ettei pääse nukahtamaan, niin minulle kävisi. MUtta nyt se on tehty ja taas vaan kärsivällisyyttä odotteluun.
  Hienoja kuvia olet jaksanut tähtäillä kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 12. Reippaalta kuulostat vaikka tuokin kokemus oli kummajainen. Toivotan oikein paljon onnea ja rauhaa sinulle sinne odotuksen keskelle.
  Migreenilääke tuo ruttis, ennenmuinoin nimensä mukaan ruton torjuntaan alkuperämaissaan ja kuukautiskipujen lievitykseen. En kyllä menisi pureskelemaan.

  VastaaPoista
 13. Hienoja kuvia kukista. Ne on kauheita hetkiä kun joutuu sinne putkeen ja joutuu olemaan pitkään. Voimia ja kärsivällisyyttä odotteluun.

  VastaaPoista
 14. Kiitos taas teille ihanista kommneteistaanne.
  Nämä teid'än kommentit, ovat mulle sellanen iloinen asia joka kerta! Kiitos!

  VastaaPoista
 15. En tunnista kukkaa, mutta ihanan värinen se vaan on. Ja kauniit kuvat otit siitä-

  Hyvä, että magneetikuvauksen sait kunnialla läpi. Eihän se loppujen lopuksi niin kamala ollut, eihän.. kun se ei satu yhtään.
  Itsekin olen ollut tuossa putkessa pari kertaakin, just korvn takia. Saitko edes musiikkia kuultavaksi, silloin aikakin menee siellä nopeammin.

  VastaaPoista
 16. Juu, sain musiikkia kuultavakseni, mutta korvan kohinan vuoksi en sitten kuullut musiikkia ollenkaan , kun tuli niitä kuvaukseen liittyviä ääniä.
  Mutta ei se sattunut, ei, paisti selkääni, mutta kestin rohkeasti kivun kuitenkin.
  Ja hyvinhän se sitten loppujen lopulta menikin, jännitin vaan, että mitten pystyn makaamaaan kipeällä selälläni niin pitkän aikaa, mutta helpotti se, kun laitettetiin tyynyt tonne polvien alle.
  Kerro mulle, mikä sulla on kuvattu korvastasi, onko ollut kasvain, niinkuin mullakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mulle tuli korva kipeeksi jotain 25 v. sitten ja sieltä löytyi kova sementin kaltainen "paikka" perältä, ja kun sitä aikansa tutkittiin (yksityinen) ja ronkittiin ja Jorvissa se saatiin tuskalla irroitetuksi, löytyi alta reikä. Sain lähetteen Korvapoliin, se kuvattiin, ja löytyi tomesteatooma (jotain sinnepäin, eli suomeksi "helmisyöpä", on sillai vaaraton, että esiintyy vaan korvassa, ja se sit syö korvaluita). Mun korva leikattiin 3 kertaan, kun se pikkasen uusiutui (mutta nää leikkaukset oli sen 5 ekan vuoden aikana) ja korvassa on mini proteesikin, muistaakseni vasaraluu. Mutta nyt jouduin puolen vuoden välein (maximiväli) käymään polilla otattamassa vaikkua pois, jota korva ei itse poista luonnollisesti. Ja väliin se on niin kovana siellä, että sattuu, kun sitä irrotetaan pinseteillä ja imulla. Eli olen jatkuvassa tarkkailussa. Mutta se kolesteatooma ei ole enää uusiutunut .. kop kop.. Korva suhisee ja kohisee itsekseen, niinkuin sulla eli hiljaista hetkeä ei ole :). Ja kuulokin on huonontunut. Mutta kaikkeen tottuu... Tsemppiä sulle tuossa prosessissa.

   Poista
  2. Kiitos Orvokki, kun vastasit mulle.
   Ja aikamoinen juttu sullakin vaan on siellä korvassasi ollut, ja voin kuvitella, kuinka paljon on sattunut, kun sitä on sieltä poistettu. Mullakin ekalla kertaa lääkäri koitti poistaa sitä, mikä siellä näkyy, mutta alkoi kait vuotaa niin paljon verta ja tuli samantiern takaisin sellanen pallukka sinne, kuin pullistuma.Ja sattuikin tosi paljon.Meinasin jo huutaakin, että apuva!
   Mullekin sanottiin, että voidaan joutua leikkaan muutamankin kerran myöhemmin, mutta nyt sitten siittä magneettikuvasta näkyy paremmin, mitä siellä on ja kuinka pitkälle on mennyt.
   Kyllähän mua se kaikki pelottaa, mitä sieltä löytyi ja kuinka leikkaus menee. Varsinkin pelkään sen vuoksi, kun mulla on se veritauti.
   Joudun itse itseäni piikittäänkin napapiikkejä, ennen leikkausta, kun lopetan marevanin syönnin, ja siihen asti, kun taas voin marevani alkaa syömään.
   Toivon, ettei se syöpä sulla uusiudu, ja hyvä, kun olet tarkkailussa kuitenkin sitten koko ajan, niin nähdään sitten heti, jos uusiutuu.
   Mutta sellasta kohinaa sitten joudut sinäkin kuuntelemaan koko ajan.
   Kiitos tsempeistä sulle oikein paljon, ja sulle myös, niihin korvanvaikkupoistoihin, tiedän,että ne sattuu.
   Hyvää viikonloppua sulle!

   Poista
  3. Sieltä magneettikuvauksesta se mun kolesteatooma (? hitsi kun aina unohdan tarkan nimen..:) löytyi. Sulla on tosi hankalaa leikkauksien suhteen, kun tuo veritauti, se taitaa olla aika vakavaa..
   Aina kun käyn Polilla putsauttamassa korvaa, on lääkärinä ollut se ken on päivystyksessa, nuori just valmistunut tai vanhempi proffan tapainen, kaikki kyllä helläkätisiä, jotkut jopa niin, ettei ole tuntunut missään.. Mutta jotain 3-4 vuotta sitten oli se ken leikkas mut eka kerta. Oli tosi kiva tavata tämä lääkäri, hän oli vanhentunut sopivasti 20 vuodessa, ja nyt hän laittaa aina mut itselleen. Jollei sitten mun tartte soittaa ja tilata aikaisempi aika. Mulla on joku tekstihuomautus papereissa, että täytyy löytyä aika, jos soitan !
   Älä pelkää mahdollista leikkausta, kaikki on tullakseen jos on. Mun motto, jota tarjoan sullekin, on: Riisu kengät vasta kun olet virran rannalla. Eli mitä sitä etukäteen kävelee paljasjaloin, joen yli voikin mennä silta, ja kaikki tuska kävellä kivikkoisessa tms maastossa olikin ollut ihan turhaa.
   Mukavaa kevättä sinulle !

   Poista