sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Tänään tein

myös imelletyt perunalaatikot valmiiksi.
Eilen laitoin imeltymään, ja tänään sitten vasta paistin ne.
Eilen teinkin ne maksalaatikotkin, en huomannut kuvaa ottaakkaan, mutta tuli viisi laatikkoa.
Äidin reseptillä.


11 kommenttia:

  1. Sulla rupee joulu olemaan näemmä valmis! Kuusi vielä puuttuu!

    VastaaPoista
  2. Sinä olet ollut todella ahkera. Minulla alkaa vasta viikon kuluttua joulujutut, kun on vielä tätä joulukorttivipinää ensi viikolla.

    Minäkin teen imellettyä perunalaatikkoa.

    VastaaPoista
  3. Kyllä olet ollut ahkerana, teillähän on jo melkein kaikki tarvittavat siellä. Täällä leivon ehkä joulutorttuja ja jotain muuta pientä ja siinä on minun jouluvalmistelut.

    VastaaPoista
  4. Imellytetty perunalaatikko on minun suurinta herkkuani. Vanhempi tyttäreni on meistä paras tekemään sitä, siksi se olkoon hänen pravuurinsa ja hän tuo mukanaan.
    Muutenkin me jaetaan tekemisiä, ettei tule kaikki mulle. Alkoi silloin kun olin todella kipeä tämän niskani takia.

    VastaaPoista
  5. Tonttu tuo sinulle paljon lahjoja kun olet noin ahkera ja tuot iloa läheisillesi ;)

    VastaaPoista
  6. marjukka.
    alkaa oleenkin,pian, kohta!
    tia:
    Mä teen näin tarpeeksi ajoissa, ei tule yhdelle päivälle liikaa, ja saa sitten aaton olla aamusta asti, ettei tarvi tehä, kuin riisipuuro, mutta sekin on ollut miehen homma!
    savisuti:
    No eipä siinä paljon makeeta varmaan niin kaipaakkaan, kun tulee kuitenkin syötyä sitä kinkkua!
    leijonainen:
    Niinhän se pitääkin tehä, että kaikki ottaa osaa hommiin, ja sullakin, kun kaikki tulevat sun luo aattona, mutta me ollaan täällä kaksi vanhaa varista laiskana, niin saadaan tehtyä itekkin, senverran, mitä tykkäänkin tehä.
    lastu.
    Mahtaakohan tuoda tonttu lahjan mulle, mutta ilostuisin, jos saisin!

    VastaaPoista
  7. Kun on ahkera saa kaikenlaista :) Hyvä sua.

    VastaaPoista
  8. Imelletty perunalaatikko on yksi suosikkiherkuistani, nam!

    VastaaPoista
  9. isopeikko:
    Jos olisit tuossa nyt, niin antaisin sulle perunalaatikon ja sanoisin, että tämänkin olet ansainnut hyvillä kirjoituksillasi!
    vapulis:
    Sullekkin antaisin, jos tossa lähellä asuisit, teen aina suuren satsin kerralla, ja annan pojallekin mukaan laatikon
    Vanhemmalle pojalleni siis, muut syövätkin täällä mun luonani, mutta maksalaatikkoa annan sitten keskimmäiselle pojalleni, kun tykkää siittä mummun maksalaatikosta erityisesti,eli se tekee hänelle jouluiloa!

    VastaaPoista
  10. Tuo imelletty perunalaatikko on ehdoton jouluruoka. Sen teen itse vasta aattona valmiiksi. Keitän kuorineen perunat aatonaaton illalla. Kuoritaan, soseutetaan, immellytetään ja aamulla sitten valmistan laatikot lopullisesti ja paistan uunissa. Mitä ne tykkää pakkasesta...itse en maitopitoisia laatikoita halua pakastaa. Yleensä teen laatikot vasta aatonaattona valmiiksi ja viimeiset suoraan aattona. Olen ehkä hieman vanhan aikainen sen suhteen. :)

    VastaaPoista
  11. tarjuska:
    Mä olen näin tehnyt jo monena vuotena, saa pikkuhiljaa tehdä, ei tule sitten aatonaattona kiire. Otan vain edellisenä päivänä pois pakkasesta, ja sitten vaan uuniin aattona, niin että kuumenevat kunnolla, ja ihan hyviä ovat olleet.
    Mutta toiset tykkää tehdä vasta sitten niin, ettei laita pakkaseen.
    Mutta mun on ton selkäni vuoksi tehtäväkin sillai pikkuhiljaa.

    VastaaPoista