perjantai 13. helmikuuta 2009

Perjantai 13 päivä!

Kirjaimellisesti oli mulle tänään!

Ensin en millään olisi jaksanut nousta aamulla, oli kuin kirveen kanssa olisi herännyt, päätä särki, kuin halkoa olisi poikki laitettu tylsällä sahalla!
Mutta herättävä oli, kun kellokin oli jo vaikka mitä!
Ruokaakin pitäisi laittaa, mutta mitä?
Mutta nyt ensin jotain aamupalaa ensin pitäisi syödä, että saisi itsensä hereille!
Laitan itelleni puuroo mikroon, ja teen pikkasen näkkärin, laitan päälle kevyesti vaan juustoo..
No, sitten istun telkkarin eteen aamupaloineni, ja alan katsoa aamusarjaani, jota yleensä tykkään seurata!
Siinä samalla yleensä kudon , tai jotain muuta käsityötä teen, mutta nyt aamu meni, nukkumiseen, eli syön aamupalani telkkarin vieressä, enkä kudo.
Harmittaa, pitkälle nukkumiseni!
Siinä sitten kaikessa rauhassa katson sarjaani, ja syön aamupuuroani ja näkkäriäkin välillä haukkaan, ja mitä sitten tapahtuikaan...?
Jotain jäi näkkäriin,- mutta mitä- äkkiä kielellä tunnustelen hampaani kaikki, ei ole isoo paikkaa ainakaan lähtenyt,
mutta kun pääsen etuhampaitteni kohdalle, niin kamalaaaaa, multa on lähtenyt puolet etuhampaasta pois!!!
Ei taas, ei, siittä on jotain muutama kuukausia sitten, kun se justiinsa laitettiin, kun lohkesi myös.
Ei auta, muutakuin soittaa hampulääkärille heti, on ihan pakko päästä, en voisi mennä edes Turkuun lauantaina, jos en saa hammaslääkäriä.
No aikani kun olen jonossa ajanvaraukseen, jotain 20 minuuttia, niin meinasi jo hermot mennä, kun aina vaan sitä samaa kamalaa musiikkia siellä soitetaan, parempi olisi hiljaisuuskin!
Lopulta,,, mulle vastasi joku muukin, kuin vastaaja tasaisella äänellä, " olette jonossa, teitä palvellaan mahdollisimman pian!"
Ja nyt sitten palveltiin, eli hoitaja sieltä lopulta vastasi, ja sain jopa ajankin tänään kello 13.oo.
Olin onnellinen, kun sain sen ajan, ja täältä, ettei tarvinnut lähteä Vammalaan asti, tai nykyiseen Sastamalaan.

No, sitten kello tuli lähelle yhtä, eli olin hyvissä ajoin siellä, eli jotain varttia vaille yksi.
Siellä oli jo kaksi ihmistä mua ennen oottamassa, ja aattelin, että mahdankohan mä päästä johonkin väliin, mutta eiii ei, en päässyt, vaan ooteltiin siinä vaikka kuinka kauan, ennenkuin sisältä tuli potilas pois, ja sen jälkeen pääsi mies siittä odotusjonosta sisään!
Ajastaan jo paljon myöhässä.
Mä pääsin tunnin odotuksen päästä sisään, ja olin jo ihan hermona, kun pelkäsinkin sitä hammaslääkäriäkin taas,,, sattuu varmaan,, ei satu, sattuu...!
No, menin sisään kuitenkin rohkeena, mutta kun istuin tuoliin, niin lääkäri sanoi, ettei mielellään mua puuduta, kun syön marevania, eli kestänkö kipua,,?
No kestänhän mä kipua, kun kivun kaa elän koko ajan, mutta hammasjuttu onkin sitten eri asia!
Mutta sanoin, ettei sitä kai kamalasti porata?
Muistan vaan edellisestä kerrasta, ettei porattu kamalasti, eikä pahemmin sattunut.
Lääkäri sanoi, ettei se satu kamalasti...
No sitten vaan töihin!
Ja sitten se piina alkoikin, hammaslääkäri porasi ja porasi, ja se sattui, sattui niin kamalasti, että välillä meinasin pompata pois tuolista, kun osui varmaan jonnekkin hermoon, mutta senkun vaan porattiin edelleen.. koitin kestää...
Mä jo aijoin sanoa, että nyt ei enää saa porata!
Mutta lääkäri onneksi sitten lopetti, ja alkoi sitten tehä jotain muita juttuja,
ja aattelinkin, että nyt se onneksi loppui, se poraaminen, nyt enää vaan se paikkaaine, ja siinä se sitten olikin!
Mutta ei voi olla totta, ei se siinä ollutkaan!
Nyt otettiin sellanen pikkuinen terä, ohut, mutta pitkä!
Ja alettiin uudestaan poraan, ja suoraan hampaan ytimeen, oikein niinkuin reikää uutta tekeen sillä poralla, mutta tulikin toppi, porasta meni terä rikki, otettiin toinen terä, ja taas porattiin, mutta pora alkoi haista pahalle ja kärytä!!!
Piti lopettaa..
Katsottiin ohjeita porankäytöstä, ja alettiin uudelleen , porattiin reikää varmaan mun suoraan hampaan kautta aivoihin, siltä ainakin tuntui, mutta taas pora alkoi kärventyä, kun tarpeeksi syvälle pora mun aivoihini meni!
Eli hajosi koko pora!!! Sauhusi oikein ja haisi pahalle, ihan kuin mun aivoni olisi palanut!
Haisikohan se tollaselle, aivojen haju, kun se palaa???
No, sitten lääkäri luopui mun aivojeni polttamisesta kokonaan, vaan laitettiin sitten vaan tavallinen paikka siihen hampaaseen.
Sellanen, kuin viimeksikin.
Hammaslääkäri sitten vaan lähtiessäni sanoi, että hän olisi siihen laittanut nastan, eli olisi tullut jonkinlainen nastahammas, mutta yleensä kyllä potilaan kanssa tällasista asioista keskustellaan ensin, että mitä mieltä mä olisin jostain nastahampaasta!
Nyt mulla on varmaan aivoihini asti oleva reikä siellä paikan alla, että älkää sitten ihmetelkö mun hassua käytöstäni, jos sellasia ilmentyy, se on silloin sen reiän syytä, se aivoissa on tehnyt varmaan jotain vahinkoa.
Sitten mua ei ole ikinä elämäni aikana niin paljon kasteltu hammaslääkärissä, kuin tänään kasteltiin, saa sanoa, että pestiin naama oikein kunnolla vedellä ja kaula ja vaatteetkin yläpäästä!
Tuli väkisinkin mieleeni se lapsuuden aikainen Simula hammaslääkärini!
Mistä mulla kaikki hammaslääkäripelot saivat alkunsa!
Mutta olihan perjantai 13:sta päivä, eli pikkasen voi senkin tiliin jotain laittaa!

11 kommenttia:

 1. Minulla on ollut sama ihana hammaslääkäri 33 vuotta.

  VastaaPoista
 2. Olipas ihana kauhutarina! Tuskin maltan odottaa kuukauden päässä häämöttävää hammaslääkärikäyntiä...

  VastaaPoista
 3. Voi kauhia paikka tuo hammaslääkärin tuolissa istuminen! Niin vauhdikas oli sen kertominen, melkein tuntui poraaminen omassa purukalustossakin.
  Nyt ystävänpäivä. Toivon sinulle oikein mukavaa päivää

  VastaaPoista
 4. Voi Harakka-parkaa, on sinua koeteltu. Olen ihan hermoheikko hammaslääkärin tuolissa istuessani. Kerran karkasin kesken kaiken ulos, paniikissa, ja sinne jäi hammaslääkäri pora kädessä pällistelemään, kun juoksin ovesta ulos ja huikkasin kiitos. Niin ja ikää oli silloin aikuisen ihmisen verran.


  Ihmettelen, että sinulle ruvetaan tekemään nastahammasta eikä selitetä etukäteen mitään. Etkö mitenkään voi saada turvallista puudutusta joltakin oikein, oikein tietävältä ja osaavalta hammaslääkäriltä?

  VastaaPoista
 5. Minulla oli kutakuinkin samantyylinen päivä eilen. Tavarat putosivat käsistä, leipomuksista tuli pannukakkuja ja olin ajaa isoon ojaan, joitakin asioita mainitakseni.Onneksi ei sentään tarvinnut hammaslääkärissä kärvistellä, hammaslääkäripelkoinen kun olen. Onkohan meitä muuten paljon, minullakin on lamaannuttavia muistoja kouluhammaslääkäriajoilta?

  VastaaPoista
 6. No jo olet taas saanut kestää! Moneenkohan se Simula onnistui tuon hammaslääkäripelon istuttamaan, varmaan aika moneen? Onneksi minä en ole niiden joukossa, vaikka kaikkensa sen eteen tekikin ;D

  VastaaPoista
 7. Huh, mikä painajainen! En kyllä ymmärrä miten Marevan estäisi puudutuksen. Sen tiedän, että Marevan pitää jättää tauolle ennen hampaan poistoa, mutta eihän puuduttaminen aiheuta verenvuotoa. Kummallista?

  VastaaPoista
 8. Voi ei voi ei voi ei... mulla on ihan hirrrrveä hammaslääkärikammo ja tuo kertomuksesi oli kuin suoraan painajaisesta! Minua sattuu aina, vaikka puudutetaankin ja muistan pyytää puudutusainettakin niin paljon kun vaan voi antaa, ei niin haittaa vaikka taju lähtisi siitä. Asiaa ei paranna, että nyt kevättalvella olisi taas aika varata tarkistus...

  VastaaPoista
 9. Nyt kyllä vaihdat hammaslääkäriä, tuo oli aivan kauheaa. Miten marevan muka estää puuduttamisen. Ei tainnut oikein olla muutenkaan asiantunteva hammaslääkäri. Sille et enää mene.
  Menenkö sanomaan sille muutaman valitun sanan? Harakkaa ei kyllä kiusata!!!

  VastaaPoista
 10. Taivaan tähden! Itse en pelkää ollenkaan hammaslääkäriä, kun ei ole mitään ihmeempää koskaan edes tehty, mutta kun tälläisiä juttuja lukee, niin alkaa väkisinkin kehittämään jotain pelkoa.

  VastaaPoista
 11. Hannelen paratiisi:
  Siis sulla on ollut Simula?
  Voi että, mahdetaanko tuntea toisemme oikeessa elämässä?
  Missä päin asustelet, laita mulle meiliä! osoite on: Mamiska52@suomi 24.fi.Laitan nyt tänne suoraan, kyllä tämän muutkin tietävät täällä.
  Irmako:
  Eikös ollutkin oikeen kauhutarina!
  Ja menetkö silloin ite, otan osaa...
  Aimarii:
  Kiitos sulle aimarii osanotostasi hammaslääkärijutussani!
  Ja hyvää Ystävänpäivää myös sullekkin!
  Lastu:
  Älä välitä, olen minäkin karannut hammaslääkäriltä, vaikka lapsi vielä olin silloin. Mutta suurenakin olisin halunnut kyllä karata monet kerrat!
  Kerro joskus oma karkaamistarinasi hammaslääkäriltä, tykkäisin kuulla siittä, että on joku toinenkin, ketä pelkää yhtä paljon hammaslääkäriä, kuin minäkin!
  Sitä mäkin ihmettelin, kun ennen aina kyllä on selitetty tosi hyvin, mitä meinataan tehä, ja että mitä olen ite mieltä, mutta nyt kävi tällanen hammaslääkäri tällä kertaa kohdalleni!
  Mutta se nyt sitten jäi kesken, ja varmaan on pitkä ja syvä reikä tuolla etuhampaassani nyt,paikan alla. Ensinkään, en voi juoda lainkaan kuumaa , enkä kylmää, kun vihloo kyllä senverran lujaa, että meinaa aivot hyppeleen lähteä!
  Kyllä mua on puudutettru ennenkin, silloin kun veriarvot ovat pikkasen alakanttiin, ei ole mitään vuotoja tullut, mutta oli varmaan senverran arka lääkäri, että pelkäsi verenvuotoa.
  Mikä ei silti ole turha pelko toisaalta, kun on tullut sellasesta pikkuneulan kokoisesta reiästä verta kaksi vuorokautta , eikä millään hammaslääkäri meinannut saada sitä loppumaan... meinasi hertsata mun takiani!!
  Joskus tuntuu siltä, että olen kummajainen, ja mua pelkää kaikki lääkärit, oli se hammaslääkäri tai joku muu lääkäri, pelkäävätkö ottaa vastuuta, vai mistä johtuu?
  Vapulis:
  Sullakin on ollut huonoja kokemuksia tästä päivästäsi!
  Mutta kerro meille tänne blogissasi siittä hammaslääkäripelostasi, ja kokemuksistasi hammaslääkäreissä.
  On niin KIVA kuulla, että on muitakin samanlaisia, hassuja, kuin mä olen, kiitos sulle vapulis, ja halaisin sua, jos olisit tossa nytten!
  Marjukka:
  Olitko sitten sen lempilapsi, vai mikset sitä pelännyt????
  Vai annoitko takaisin hänelle, eikä sitten sua uskaltanut kiusata!???
  Kerro meille!
  ina:
  Kyllä se puudutus joskus voi aiheuttaa verenvuotoo siittä pienen pienestä reiästä, jos veri on ohkasta, ja mulla oli viime kerralla, kun kävin kontrollissa.
  Mutta on mut ennen aina puudutettu, eikä ole kysyttykään, etteikö muka marevanin vuoksi olisi voinut puuduttaa,,
  Kuitenkin se on aika pieni reikä, että kyllähän sekin verenvuoto lopulta kuitenkin loppuu, ja onhan hammaslääkäreillä sellasta ainetta, mitä laittavat siihen reikään, mikä vuotaa, niin sitten kuitenkin loppuu, niinkuin mullakin kävi muutama vuosi sitten, ja saatiinhan se sitten sillä aineella loppumaan, se vuoto!
  Siskotuu:
  Voi että, otan osaa siihen, että sulla samanlainen hammaslääkäri kammo on kuin mullakin, tiedän kyllä, että se on kamalaa!!
  Toivotaan kuitenkin, että kaikki menee hyvin, eikä satu!!!
  Uuna:
  mene vaan sanomaan sille parit valikoidut sanat!
  Mutta se ei taitaisi auttaa, kun se oli tänään viimeisen päivänsä siellä hammaslääkärinä, onneksi tulee joku toinen!
  Sitä ei vielä kyllä tiiä, minkälainen, mutta toivottavasti kiltti kuitenkin!
  No, on mut kyllä ennen puudutettu aina, ainakin tällasten vuoksi, mutta narrasi mua, ettei muka sattuisi, eikä paljon porattaisi..
  Olisin kyllä käskenyt puuduttaa, jos olisin aavistanut, mitä aikoo..
  Vaikka mun veriarvot olivat viimeksi aika ohkaset, mutta olisin kestänyt sen verentulonkin silti paremmin, kuin sen kamalan vinkuvan poran kivun, savuavan poran!
  Ja lääkäreillä on aina jotain jemmassa sellasta ainetta, mikä lopettaa verenvuodon.
  Hullukaali:
  Älä ihmeessä ala pelkään hammaslääkäriä, mun pelkojeni vuoksi, mä vaan satun oleen sellanen ihminen, mille sattuu aina ja kaikki mahdolliset kurjat jutut! Siinä asiassa olen syntynyt huonojen tähtien alla!

  VastaaPoista