maanantai 1. syyskuuta 2008

Kipeä hammas

Kipeä hammas!
Voiko kamalampaa olla?
Se raastaa ja vääntää mua joka juurellaan tosi syviin rotkoihin, pimeisiin, pelottaviin, kipeisiin, ahdistaviin paikkoihin!
Voiko apua olla tähän kamalaan oloon?
Hammaslääkäri!!!
Soitto sinne,ja menoksi...
piikki ikeniin,puudutus,ja odotus,sitten pora,
mutta SATTUU!!!!!!
ihan kamalasti vieläkin,tähdet silmissäni vaan seikkailevat kivusta,kun pora hermoihin itsensä änki! se SATTUI ja särkee vieläkin,,
toinen piikki,,odotusta,,ja sitten taas se pora,uusi yritys,
mutta vieläkin sattuu,se ei edes puudu,ja särkee aina vaan...
Ei auttanut hammaslääkärinkään,muutakuin antautua,enempää ei voinut laittaa kerralla,kun nyt jo kai laittoi paljon enemmän,kuin yleensä laittais,ja kyllä sitä ainetta olikin paljon,sillä poski ihan oli pussilla siittä kohtaa,missä sitä puudutusainetta oli!(mulla on sellanen veritauti,ettei voi laittaa lääkkettä ihan miten vaan,pitää olla tosi tarkka,koska mulla on marevani hoito siihen)
Laitettiin väliaikainen paikka,ja uusi aika ja benisilliinikuuri...
Sitten kotiin,ja matkalla jo alkaa särkeä ihan kamalasti...
Pääsen kotiin jotenkin,ja heti heitän pari särkypilleriä naamaani,ja niitä sitten syönkin tän ajan melkein kuin leipää,(vaikka en saisi,mutta särky on niiin kovaa,että on ihan pakko!
Mutta särky ei vaan hellitä otettaan..koitan kuitenkin rohkeasti kestää siihen asti,että on aika mennä uudelleen.
No päivä lopulta koitti,ja toivonkipinä silmissäni meen kohti hammaslääkärin tuolia,aurinkolasit silmille,ja silmät kiinni,ja suu auki,ja puudutuspiikki ikeneen,varmuuden vuoksi heti perään vielä toinenkin...
Sitten taas se kamala pora...ja ei voi olla totta...se SATTUU vieläkin,sitten lisää kaksi puudutuspiikkiä lisää,ja uusi odotus ja sitten pora,ja VIELÄKIN sattuu,on kuin aivoihini pora tunkeutuisi, eikä hampaaseen,, kuin päätäni porattaisi sisältä päin!
Hammaslääkärilläkin menee aikaa ihmetellessä,että miksei se puudu?
Sitten päätettiin ,että vielä kerta koitetaan,ja laitettaan se piikki jonnekkin,mikä voi sattua aika paljonkin,laitetaan jonnekkin syvälle juuristoon, mutta ei ole muuta vaihtoehtoa,ja sitten siihen vielä kaksinkertainen annos, ja sinne ikeneen jonnekkin ihme väliin lääkäri sen pisti,sattui,mutta se kuitenkin oli pientä sattumista särkyyn verraten!
No sitten pienen odotuksen jälkeen taas se pora otetaan esille,ja ,nyt menee multakin kohta hermot päästänikin,se sattuu VIELÄKIN!!!!!Ihan kamalasti!Kuin päästä nypittäisiin ihoa pikkuhiljaa pois,ja vedettäisiin se kurkun kautta ulos!
Nyt oli hammaslääkärinkin pakko luovuttaa,vielä kerran sitten laitetaan taas kuoletuspaikka sinne.ja uusi aika, ja lisää lääkettä!

Mutta nyt ei sitten auta,kuin odotella,mahdanko enää jaksaa tätä särkyä kauaa..?
Uskallanko enää mennä hammaslääkäriin tän jälkeen lainkaan,mulla oli pienenä hammaslääkäri pelko,josta vasta nyt aikuisena olen jotenkuten päässyt eroon,mutta nyt tän hampaan jälkeen se on tullut uudelleen..
Mutta lopulta sitten saatiin seuraavalla kerralla se kuntoon,ei enää pora sattunut,mutta oli se pitkä aika kärsiä hammassärkyä!
Tästä on nyt jo jonkin aikaa,kun tämä tapahtui,mutta totta joka sana,ja hammaslääkäri pelko on tallella!
Vaikka,kun se lopulta saatiin kuntoon,niin kyllä huokasin helpotuksesta,ja teki lääkäriäkin mieli halata,kun niin paljon mua auttoi sitten loppujen lopuksi,että sai sen kivun multa pois,mutta se pora,,,se on kamalaa,kun hermoon porataan,mikä ei ole puutunut,se on niin kamala kiputila,ettei sitä sanoillakaan voi sanoa!

7 kommenttia:

  1. Olet ollut hammaslääkärillä? Minulla on myös karmeita kokemuksia poraamisesta. Oli syvä reikä ja puudutusaineen vaikutuskin alkoi loppua. -Toinen juttu; kun ei meinannut lähteä hammas pois, irtosi poskionteloakin mukana ja kova kuume iski hetken päästä. Nyt syksyllä pitäisi taas mennä, kai se on pakko.

    VastaaPoista
  2. Mulla irtosi tuo väliaikainen paikka ja purin sitä vahingossa ja sitten meni kaksi muuta hammasta halki.

    Kyllä niin elävä oli tarinasi, että täälläkin tunnustellaan, että ei kai vaan mikään hammas ole kipeä.

    Voi raukka, mitä sattumusten ketju, eikä sattumukset nyt ole tapahtumia vaan kipuja. Ihme ettei benisilliini auttanut, kun oli selvästi tulehtunut.

    Mulla on lapsuuden poljettavasta porasta sen verran ikävät kokemukset, että haluan pieniinkin reikiin puudutuksen.

    VastaaPoista
  3. Onpa tarina! Muistatko vielä, kun alakoulussa hammaslääkärin apulaisen kanssa juostiin sun perässäsi, kun karkasit hammaslääkäristä? Varmaankin silloisesta h-lääkäristä jäi kauhu monellekin!

    VastaaPoista
  4. Oi, oi, täälläkin sattui! Toivottavasti ongelmat on ohi.

    VastaaPoista
  5. sisko:sulla kanssa kamala kokemus sitten hammaslääkäristä,mutta ole rohkea,ja menet vaan,ja aattele,että puolen tunnin päästä se on ohi!
    leijonainen:Niin,olisi luullut,että ekasta kuurista olisi parantunut,mutta kaksi kuuria sitten siihen lopulta kuitenkin jouduin syömään.Mutta sitten ei enää sattunut,kun porattiin,mutta tuli hammaslääkäri pelko kyllä takaisin .josta kerron myöhemmin ,lapsuusmuistoissani,mistä se hammaslääkäripelko mulle tuli!
    Marjukka: justiinsa siittä se kauhu mulle tulikin,ja muistan AINA sen jutun,en koskaan unohda!
    aimarii:ongelmat, on tällä erää jo ohitettu onneksi!Vaikka sattuikin,mikä jää mun aivojen solukkoihin aina muistuttamassa kivusta!

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Toivottavasti olet päässyt helpommalla viime vuosien aikana. Minulta irtosi tänään paikka. Täytyykin soittaa, ja varata aika hammaslääkäriin. Hain apteekista jonkin väliaikaisen paikan, jonka voi itse laittaa, mutta se ei oikein pysy kiinni. https://halham.fi/#palvelut

    VastaaPoista