maanantai 22. syyskuuta 2008

Lankahuuruissa 22.09.08

Tänään, aloin siivoon lanka laatikoitani, ja kaiken kaikkiaan sieltä löytyi aika paljon langan loppuja, joista nyt aion kutoa sukkia tai tossuja, ja vien ne kirpparille sitten myytäväksi, jos nyt sitten saan aikaiseksi ottaa sitä pöytää tässä ennen joulua kuitenkin, lokakuussa viimeistään!
Niin,, tässä kuvassa langat ovat vähän niinkuin sävyittäin ja saman kokoista lankaa, suurin osa on seitsemän veljestä lankaa, mutta sitten toinen mokoma melkein on vielä nalle lankoja, (ei kuvassa) mutta niistä en nyt aloita sukkia, ainakaan kirpparille, koska se on senverran ohuempaa lankaa, niin vie aikaa enemmän... mutta katotaan nyt, mitä tää elämä tuo tullessaan, kun niin paljon olisi kaikkee kivaa tekemistä noista langoistakin, nyt kun sain ne järjestykseen, ja vähän niinkuin inventaarion niitten kaa tein, että pikkasen ees tiiän, mitä lankaa mulla on, ja kuinka paljon, (innostuin jo itellenikin tekeen sellasta pitkää liiviäkin,, mielessä kuitenkin vasta)mutta ei taida ennen joulua aika sallia?
Ostin jo vähän lisääkin seitsemän veljestä lankaa, jos tytölleni ainakin sukat niistä joululahjaksi teen.
Mutta sormet syhyää käsitöitä tekeen, ja sitten on tää blogijuttu, tääkin vie aikaa, mutta kaikki on niin kivaa tekemistä, kyllä tää elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Eli ne pienet ilot taas huomaan!
Kaappejakin alan siivoon, ja sielläkin on kirppikselle vaikka mitä!

Tää mun siivousintoni sai varmaan mun vanhin poika ja miniä, tartutettua, kun olivat siivonneet ja tyhjentäneet kaappejaan turhista vaatteista, mitä ei ole tullut pidettyä, ja nyt aion itekkin tehdä samoin, kaikille kaapeille, myös astiakaapeille! Kaikki turhat vaatteet uff.ville, ja jotain voi kirppiksellekkin viedä, mutta ne on sitten oltava muodikkaita ja hyviä vaatteita , mitä sinne vien.. mutta paljon meinaan laittaa ihan poiskin, saa vähän kaapeihin tilaakin sitten!

Siis nämä langat tässä kuvassa on ihan sellasia langanloppuja, mitä on aina jäänyt jostain, ja nyt aioin sitten koittaa niitäkin hyödyntää, ja kutoa niistäkin sitten vaikka sukkia, mutta kyllä mulla löytyy aika paljon sellasiakin lankoja, etten muistanut ees ostavani, olen joskus innoissani ostanut, ja sitten unohtanut laatikon pohjille, mutta on mulla kyllä sukkalangat koko porukalle varmaan, ja enemmänkin sitten muitakin lankoja, kyllä niitä ihmeesti on kertynyt, ja sitten huomasin myös, että keskeneräisiä käsitöitä kanssa on kerääntynyt vaikka kuinka paljon, joskus laitan niistäkin kuvia, mulla on sellasiakin, kun tyttö on ollut pikkutyttö vasta, ja olen tehnyt hänelle hametta tai puseroa, ja sinne ovat jääneet jostain syystä, eikö ole kerinnyt tekeen loppuun, että on sitten jo kasvanut ulos siittä vaatteesta, vai onko kyllästynyt vaan siihen käsityöhön, mutta luulisin, että kaikilla meillä on näitä keskeneräisiä käsitöitä jäänyt!
Mutta huomenna, aion jatkaa tätä sivousintoani, mahtoiko se olla mulle innoitus, kun pääsin jo puoli seitsemän ylös tänäaamuna, kun piti tytölle ja hänen sulhaselleen tulla toivottaan hyvää kouluviikkoa, lähtivät taas kouluihinsa,, on kivaa, kun saan heitä vielä viikonloppuisin pitää täällä, on niin kiva kuulla, mitä heille on viikon aikana tapahtunut, meillä on aina ruokapöytä juttuja, ja kahvijuttua, sitä riittää aina...Ja tietenkin ekaks kun tulevat, vaihdetaan puolin ja toisinkin kuulumiset, heti tärkeimmät kahvipöydässä!

7 kommenttia:

 1. Täytyisköhän minun tehdä tuo sama juttu!

  VastaaPoista
 2. Voi mikä ihana lankakasa! Tuostahan saa vaikka mitä ja sukkiakin monet. Mistähän saisin saman innostuksen siivota kaapit, niistä voisi löytyä aarteita.

  VastaaPoista
 3. Ihanan värisiä lankoja! Tuosta saa pukinpussiin monenlaista. Minun niskani ei kestä tuota kutomista lainkaan. Eikä aikakaan riitä kaikkeen, valintoja on tehtävä.
  Mutta kaappeja on hyvä siivota. Minä tein pari vuotta takaperin oikein kunnon tyhjennyksen. Kaikki, mitä ei ole vuoteen, pariin käyttänyt, kirppikselle vaan. Sekä keittiöstä että vaatekaapeista. Tuli kivasti tilaa, mitä nyt on tullut uutta, mutta sitäkin harkiten.
  Kiva kun nuoret käyvät viikottain, niin tulee sinulle pehmeä lasku.

  VastaaPoista
 4. ihanat harakkasivut! jään seuraamaan!
  terveisin naakkanainen

  VastaaPoista
 5. marjukka: Tää on hyvä tehä ihan kaikkien,mutta useemmin,kuin mä nyt olen tehnyt,että töihin vaan!
  savisuti:
  niin,niistä langan jämeistä aionkin tehä sukkia, ja teen kahta sukkaa yhtä aikaa, niin pikkasen tietää, että mikä lanka mihinkin riittää.. että tulevat samanlaisiksi, on niin helpompi,kun jämistä tekee, ja siittä kuule vaan alat ekasta kaapistasi, niin innostuu yhtäkkiä, mäkin jatkan taas huomenna, mutta tuntuu, että toi aika ei aina riitä!
  leijonainen:
  Niin sen minäkin aion tehä, että jos vuoteen en ole tarvinnut, niin kirppikselle sitten vaan,, ja tilaa tulee, se on hyvä vaan!

  En mäkään kauaa yhtäjaksoisesti pysty kutomaan, olkapäät tulee kipeeksi, mutta aina vähän kerrallaan kudon, tai virkkaan..
  Niin, se on kivaa, kun nähään nyt melkein joka viikonoppu kuitenkin, ja soitellaan välilläkin.
  Mutta ihan kamalaa siellä Kauhajoella on tapahtunut, oikein niitä vanhempia miettii, on tosi paha olla hei8dän kaikkien puolesta!
  anonyymi:
  Kiitos sulle,anonyymi,ja tervetuloa uudelleen!

  VastaaPoista
 6. Niin mitenhän se mulle tarttuis tuo siivous ja järjestely into, kun en mitään raski heittää pois... kun niitä voi joskus tarvita ;)
  Mulla on vissiin aika hyvä vastustuskyky tämmösiin viruksiin.. hehheh....
  keskeneräsiä pittää olla, että voi fiiliksen mukaan tehä.. se on mun mottoni... :} ja lankoja pitää olla varastossa.. jos vaikka joskus.... sitte kyllä ku niitä inventoi, nii tullee semmonen tunne, että en ikinä saa näitä kudottua.. jää perintöjä tyttären tytöille... kohta mä opetan ne kutomaan.. onhan vanhin jo 3v.. kyllä mummo opettaa... :)

  VastaaPoista
 7. mummo:mua naurutti, kun luin sun vastaustasi, ja sanoit siittä, ettet raaski pois heittää, että joskus voi vielä tarvita,, niin, sen olen itekki kokenut, että niitä joskus voidaan tarvita, mulla oli joskus sellasia vanhoja tädiltä tulleita hattuja, mutta sitten lopulta ne heitin pois, kun kirpparillakaan ei mennyt, mutta eikös sitten joku kerta joku mun lapsista kyseli, että missä äiti on ne hatut...? Jahas,. TAAS äiti on laittanut kirpputorille senkin, niin meillä käy aina joskus.
  Niin,niitä keskeneräisiä kyllä riittää,ja kiva joskus katellakkin,ja voi vaikka innostuakkin tekeen valmiiksi.
  Niin,nyt sitten opetat ensin ne ihanat ketjusilmukat,ja niistä sitten voi tehdä vaikka taulun, pitääkin tonne askarteluihin laittaa sulle joskus mallia, niin saat sitten lastenlasten kaa tehä!
  kiitos kommentistasi!Sä olet hyvä!

  VastaaPoista