lauantai 8. marraskuuta 2008

Leipää ja sirkushuveja

Tässä mun teokseni "leipää ja sirkushuveja"
Tämä kosketti mua todella, kun näin kuvan isosta kuormaautosta, mikä kippasi leipää ihan määräämätömän paljon kaatopaikalle, että siinä on ainakin leipää sitten tarpeeksi, tähän otsikkoon, ja sirkushuvit tulee siinä sitten sivussa varmaankin!

klikkaa kuvaa

7 kommenttia:

 1. Huh, huh, missä menee leipää tuollaisia määriä kaatopaikalle? Tuolla ruokamäärällä ruokkisi jo pienen kylän. Ei ole tasan mennyt ruoka tässä maailmassa, täällä menee leipä kaatopaikalle ja muualla nähdään nälkää. Ajattelemaan laittava kuva.

  VastaaPoista
 2. Eikös meillä ole joku laki, joka sanoo, ettei tuota leipää saa antaa kenellekään syötäväksi. Eikä siitä voi tehdä juuri mitään muutakaan kun se on pussitettu, ja pussit pitäisi poistaa käsin, kalliina käsityönä. Kävisihän se sitten ainakin moottorialkoholin raaka-aineeksi. Tai voisi sen polttaa energiaksi. Noin käsiteltynä se mätänee ja tuottaa kasvihuonekaasuja (metaania).

  VastaaPoista
 3. Kyllä nyt on tehokas kuva aiheeseen. Mutta on se järkyttävää että leipää heitetään kaatopaikalle.

  Kerran näytettiin Afrikasta suuri lato, joka oli täynnä muualta lähetettyä apuun tarkoitettua viljaa. Siellä se homehtui ladossa ja vartijat ympärillä. Maan johto halusi, että kansa heikkenee nälkään, niin se on helpompi valloittaa. Se oli niin järkyttävää. Mitä hyödyttää auttaa, kun oman maan johto on tuollaista. No, nyt meni vähän sivuraiteelle, mutta samaa asiaa.

  VastaaPoista
 4. Olen vapaaehtoishommissa silloin tällöin yhteisössä missä melkein kaikki ruoka on lahjoituksena saatua. Siellä on aina hyvää, maistuvaa ruokaa ja ylimääräistä leipää, jugurttia, mausteita yms jaetaan myös meille jos haluamme. Tämän päivämäärän leipä on ihan syötävää ja hyvää ja sen voi pakastaa ja käyttää vaikka myöhemmin. Viimeisen myyntipäivän ruuan voi aina antaa eteenpäin niille yhteisöille jotka ruokaa tarvitsevat.

  Anteeksi kun paasaan, minusta tuo on välinpitämättömyyttä jos hyvää ruokaa menee noin paljon kaatikselle.

  VastaaPoista
 5. savisuti: Niin, se kuva laittoi minutkin ajattelemaan, että muualla kuollaan nälkään, ja me kehdataan viedä sitä mahdottomat määrät kaatopaikalle!
  Tämä kuva on otettu ämmäsuon kaatopaikalta vuosi sitten, mutta edelleen sama jatkuu varmaan.
  Kauppiaat eivät enää saa edes myydä sellasta, missä on päiväys vanha, mutta annettaisiin silti ihmisille, ketä sitä haluaisvat, ja varmaan niitä on tässä maassa aika paljon.
  Leipä ei edes pahane heti, vaikka päiväys olisikin eilinen.
  Tässä jutussa oli mahdoton määrä muitakin ruokia, mitä sinne viedään avaamattomissa paketeissaan.
  isopeikko:
  Varmaan meillä on sellanen laki, tai eu-kieltää myymästä sitä. Mutta silti tiedän, että leivät menisivät kuin kuumille kiville, jos ilmaseksi annettaisiin.
  Tämä on sitä suurta haaskausta, kun leipää viedään kaatopaikalle tuottamaan myrkkyjä!
  leijonainen:
  Ei mennyt yhtään sivuraiteelle, se on pikkasen sama asia kuitenkin.
  Täällä viedään hyvää leipää kaatopaikalle tuottamaan myrkkyä taivaalle, ja köyhimmät kärsivät nälkää!

  VastaaPoista
 6. Todellakin vastaa haasteeseen.
  Esim. kouluissa ei enää saa myydä jäljellejäänyttä ruokaa henkilökunnalle!!! Jos olisin keittäjä, kääntäisin selkäni siksi aikaa että astiat tyhjenisivät.

  VastaaPoista
 7. holle: se on kanssa sitten ihan väärin ja oikeestaan iohan kamalaakin..niin mäkin tekisin, se on ihan tyhmää, ettei niitä edes henkilökunta saa, aivan järjetöntä!

  VastaaPoista